vineri, 28 mai 2010

Școala te face mare

Asociaţia Ovidiu Rom ajută şcolile şi comunităţile să integreze cu succes în sistemul educaţional copiii din familiile sărace la vârsta corespunzătoare.

Fiecare copil în școală este o inițiativă națională al cărei scop este ca fiecare copil să meargă la școală și să ajungă cu succes la absolvirea liceului.



Școala te face mare
În iunie 2009 Ovidiu Rom a lansat campania de informare publică Școala te face mare (School makes you ‘big’) cu scopul de a informa părinţii asupra modalităţilor în care pot depăşi problemele pe care le întâmpină la înscrierea copiilor în şcoală şi de a motiva cetăţenii să semnaleze autorităţilor cazurile de copii care cerşesc şi nu pot ajunge la şcoală. Datele colectate sunt deasemenea folosite pentru a influenţa schimbarea politicior publice astfel încât înscrierea copiilor la şcoală să devină un lucru cât mai facil.

Școala te face mare reprezintă o colaborare fără precedent ce a reunit personalităţi publice româneşti, agenţii de publicitate, o casă de producţie, mai multe companii media şi corporaţii, ministere şi ONG-uri. Şase spoturi sociale ce i-au avut ca protagonişti pe Andreea Marin Bănică, Dana Deac, Cabral Ibacka, Dan Bittman, Damian Drăghici şi Narcisa Cumpănă au însumat un număr de 2000 de difuzări pe 17 canale TV din România. Spoturile au purtat semnătura regizorilor români premiati Cristian Mungiu şi Radu Muntean. Saatchi & Saatchi a dezvoltat conceptul. Campania a fost susţinută de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi portului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului, UNICEF şi Salvaţi Copiii. Obiectivul l-a constituit facilitarea accesului la şcolarizare pentru copiii săraci şi impunerea educaţiei ca prioritatea principală pe agenda publică.

Această campanie pe termen lung se adresează şi cetăţenilor, încurajându-i să raporteze cazurile de copiii care nu merg la şcoală. Apelurile primite în 2009 au reflectat un număr mare de situaţii în care copiii au depăşit vârsta optimă pentru înscrirea la şcoală şi cereri din partea cetăţenilor şi autorităţilor locale pentru soluţionarea problemelor de înregistrare şi de frecvenţă şcolară.

Descarcati raportul final al acestui proiect aici (pdf)



Veniti alături de Andreea Esca, Margareta Paslaru, Horia Brenciu şi Cristian Mungiu joi, 27 Mai, ora 10.00 la Cinema Pro, la lansarea parţii a doua a campaniei “Şcoala te face mare”.

Va invitam alaturi de Andreea Esca, Margareta Paslaru, Horia Brenciu & Cristian Mungiu la Lansarea Etapei a II-a a Campaniei “Scoala te face mare”

Joi, 27 Mai, ora 10.00 Cinema Pro

Campania de constientizare a opiniei publice initiata de Ovidiu Rom pentru a aduce fiecare copil la scoala va accentua anul acesta importanta accesului la gradinita pentru toti copiii.

Unul dintre spoturile TV il va avea ca protagonist pe Ethan Hawke.

Evenimentul va include prezentarea rezultatelor de anul trecut si o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Contact media: oana.parvu@ovid.ro, 0723 222 550.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

http://www.inimacopiilor.ro

Spune NU drogurilor!

www.desprealcool.ro

DespreAlcool.ro

Postări populare

 

Green Tis Template by Totul despre Blogger