luni, 17 mai 2010

Ajutor pentru Vlad sa traiascaArticol postat pe http://ajutor-umanitar-vladut.blogspot.com
"Ma numesc Simona, am 23 ani si sunt din Constanta.
Cosmarul nostru a inceput la 35 saptamani inainte sa nasc, cand la un banal ECO doctorul care urma sa ma asiste a observat ca bebelusul are intestinele iesite din burtica. Ne-am interesat daca este bine sa nasc la Constanta, dar cum Spitalul Mare nu este dotat corespunzator am fost trimisi sa venim in Bucuresti.
Aici, cu ajutorul unei prietene, am ajuns la Dr. Ples Liana de la maternitatea Bucur, o femeie cu suflet de aur, care s-a angajat sa ne ajute cu tot ce-i sta in putinta. Cezariana nu era ceva complicat de facut numai ca imediat dupa aceasta copilul trebuia transferat la un spital unde sa i se poata face operatia de introducere a intestinului inapoi in burtica. Astfel cu ajutorul doamnei doctor am ajuns la Budimex ( Marie Curie), cel mai bun spital de pediatrie din tara ( din cate am inteles), la Dr. Bratu Niculina cea care urma sa-i faca copilului interventia chirurgicala. Toate acestea s-a intamplat intr-o saptamana de cand am ajuns in Bucuresti. Mi s-a spus sa stau linistita ( lucru ce l-am si facut) pentru a nu naste mai devreme. Numai ca bebe a vrut sa se nasca, si anume in ziua de Florii. Am mers la Maternitatea Bucur unde am nascut. De aici incep "problemele". In primul rand cand au inceput sa faca pregatirile pentru operatia mea, Dr. Ples Liana a dat telefon la Spitalul Budimex pentru a se pregati un incubator si o ambulanta ca sa fie transportat copilul. Nu erau incubatoare libere, Smurdul nu raspundea la telefon..... Am fost adormita, iar in mintea mea nu erau decat cuvintele doctorei ce se ruga de cei de la Budimex de incubator si Smurd...A fost groaznic.... nu puteam face nimic si ma gandeam daca copilasul meu va reusi sa reziste pana se va face rost de aceste doua lucruri. Intr-un final s-a rezolvat, copilul a fost transferat la Budimex, unde dupa cateva ore a si fost operat.


L-am nascut pe Vladut cu 2600 g si 46 cm. Dupa operatie copilul a facut soc septic, o infectie imensa, insuficienta renala si astfel nu a mai facut pipi timp de vreo saptamana ajungand la 3900 g (diferenta de greutate fiind doar lichid). Am hotarat sa-l botezam in Vinerea Mare cu speranta ca Dumnezeu I-Si va indrepta privirea spre el si-l va ajuta sa reziste. Intr-un final am depasit si aceasta problema si bebe a inceput sa faca pipi, dar cand au incercat sa-i administreze lapte pe sonda care duce in burtica, voma. Nu accepta nimic ce venea pe acea sonda. Burtica i s-a meteorizat si s-a umflat. I-au facut radigrafii si ECO la plamani, inima si burtica ca sa ne pregatim de o a doua operatie, numai ca la 2 zile dupa aceasta bebe avea hipertensiune pulmonara, insuficienta branhopulmonara si displazie intestinala. Doctorul care se ocupa de copil , Dr. Carstoveanu Catalin ( sectia neonatologie), prin binevointa lui ii administreaza oxid nitric pentru o mai buna circulatie a sangelui si o mai buna functionare a plamanului. Acest oxid nitric nu il are spitalul asa ca trebuie sa-l cumparam noi... ne costa o butelie 1000 lei si ii ajunge copilului aproximativ 7 zile. Copilul este intubat inca de la nastere...respira aparatul pentru el.... momentan fara acest gaz nu traieste....

Acum sper sa-l poata opera ca sa poata manca si el sa aiba imunitate. Numai ca e un risc foarte mare aceasta operatie avand in vedere afectiunile pulmonare pe care le are.

Spitalul are aparatura buna, doctorii sunt dedicati, numai ca cine ar trebui sa se ocupe de aprovizionarea acestuia cu tot ce e necesar pentru a putea fi salvate vieti "DOARME".

A trebuit sa-i cumparam copilului glucoza 33% ( 13 lei/ 5 fiole) pentru ca spitalul nu avea.... am cumparat peste 100 de cutii, am si pierdut numaratoarea....Acum trebuie sa-i cumparam acest oxid nistric care ne costa 1000 lei/ butelie.....nici nu stiu ce mai urmeaza....

Noi stam in Bucuresti de cand s-a nascut copilul la o familie ..... nu o sa-mi ajunga viata sa le pot multumi, numai ca si asa este groazinic din punct de vedere financiar.... este doar salariul sotului care este unul ce urmeaza sa fie mai mic cu 25% din "binevointa lui Boc", spitalul este departe de locul unde stam....mergem cu metroul , pentru ca benzina este scumpa, plus ca nu stiu daca mai are rost sa spun ca aici apa trebuie si ea cumparata pentru ca cea de la chiuveta este infecta si mi-e sa nu ne imbolnavim si noi.
Ne-am imprumutat de bani de la prieteni, dar s-au cam terminat prietenii, deci si banii.....imi este groaza sa ma gandesc ca v-a mai trebui sa-i cumpar ceva copilului ca nu voi avea de unde si nu stiu ce sa fac....O sa incerc sa fac curatenie pe la familiile din blocul unde stau...sa mai strang un ban pentru ce ar putea sa-i mai trebuiasca copilului...
Nu am mai facut asa ceva niciodata, sa cer ajutor persoanelor pe care nu le cunosc, numai ca sunt disperata si nu pot face fata fara ajutor.... ajutor pentru Vlad sa traiasca, ca sa-l pot tine in brate si sa-i dau un pupic pe obraz....."


DATE PENTRU DONATII....

ENE DAN - CRISTIAN
CNP 1811224134195
BANCA RAIFFEISEN CONSTANTA
CONT: RO25 RZBR 0000 0600 0521 2723

TEL: 0723321779, 0723321780

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

http://www.inimacopiilor.ro

www.desprealcool.ro

DespreAlcool.ro

Postări populare

 

Green Tis Template by Totul despre Blogger