vineri, 26 martie 2010

Earth Hour 2010 – O nouă chemare la acţiune! Pe 27 martie 2010, la ora 20:30, stingeţi luminile timp de o oră!

preluat de pe www.earth-hour.ro


În 2009, aproape un miliard de oameni din 4100 de oraşe de pe mapamond au sts lumina pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice. Campania Earth Hour 2009 a devenit, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile.

România a participat pentru prima oară, oficial, la campania globală. 15 orașe au devenit Orașe Oficiale Earth Hour și 2 milioane de români au stins luminile în casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Național.

Earth Hour 2010 – O nouă chemare la acţiune!
Pe 27 martie 2010, între orele 20:30 – 21:30, oameni, companii şi comunităţi din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, transmiţând astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili şi de a ne implica în construirea unui viitor sustenabil.

Earth Hour 2010 va fi, totodată, o celebrare a acelui lucru de care depindem cu toţii – Planeta noastră. Există mai multe modalităţi prin care sectorul de afaceri poate sprijini Earth Hour în 2010.

Informaţiile de mai jos prezintă doar câteva modalitaţi prin care vă puteti implica în campania Earth Hour Romania. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Ioana Bețieanu, Communications Officer WWF, email: ibetieanu@wwfdcp.ro, tel: 0730 098 716.

WWF este alături de dumneavoastră şi vă oferă sprijin pentru ca Earth Hour să devină un adevărat succes pentru grădinița, școala sau universitatea dumneavoastră!

• La solicitarea dumneavoastră vă putem oferi asistenţă. Dacă sunteţi interesat să participaţi la Earth Hour 2010 şi aveţi întrebări cu privire la planificarea activităţilor, vă rugăm contactați-ne.
• Vă putem pune la dispoziţie materiale precum e-mail-uri, newslettere, articole sau fişe cu informaţii despre Earth Hour, dar și despre problema schimbărilor climatice. Acestea vă vor ajuta să răspândiţi mai uşor mesajul Earth Hour în rândul elevilor/studenților.

Ce activităţi specifice Earth Hour puteţi organiza în şcoală/universitate

Un prim pas în organizarea unei acțiuni Earth Hour îl reprezintă desemnarea unui coordonator Earth Hour pentru instituția de învățământ care dorește să se implice în campanie.

Responsabilitățile acestuia sunt:

• Să comunice echipei Earth Hour România implicarea școlii/ universității în campanie. Persoană de contact: Ioana Bețieanu, email ibetieanu@wwfdcp.ro, tel. 0730098716.
• Să stingă iluminatul exterior și interior al clădirii școlii/universității sâmbătă, 27 martie 2010, la ora 20.30.
• Să se asigure că momentele de dinainte și după stingerea clădirilor sunt surprinse cu o cameră video sau foto.
• Să promoveze Earth Hour în rândul elevilor/studenților prin diverse instrumente: scrisori, e-mail-uri, newslettere, website și intranet (dacă există), pentru a-i încuraja să se înscrie pe www.earth-hour.ro , dar şi să stingă lumina pe 27 martie.

Echipa WWF România consideră că cel mai important lucru este ca Earth Hour să aibă semnificație pentru şcoala dumneavoastră şi susţine orice acţiune creativă care ar putea contribui la răspândirea mesajului Earth Hour sau la lărgirea numărului de susţinători.

Câteva exemple de acțiuni pe care le puteți întreprinde:

• Încurajați profesorii să se înregistreze online pe www.earth-hour.ro şi să participe la Earth Hour, stingând luminile în casele lor.
• Încurajați elevii/studenții să participe la Earth Hour și să-şi informeze părinţii asupra campaniei.
• Încurajați autorităţile locale să participe la Earth Hour.
• Organizați prezentări despre Earth Hour și despre problematica schimbărilor climatice în cadrul orelor/cursurilor.
• Organizați un eveniment tematic, în care să implicați cât mai mulți elevi/studenți.
• Dacă orașul dumneavoastră este deja Oraș Oficial Earth Hour, participați la evenimentele pe care autoritățile locale le organizează în cadrul campaniei.
• Încurajați elevii să informeze comunitatea cu privire la Earth Hour, dar și la problematica schimbărilor climatice.
• Informați mass-media locală asupra implicării instituției dumneavoastră de învățământ în campania Earth Hour.
• Comunicați echipei Earth Hour România intențiile dumneavoastră privind Earth Hour. WWF, organizația care coordonează campania peste tot în lume, deţine numerose modalităţi prin care să comunice felul în care sprijiniți, prin acțiunile dumneavoastră, campania internațională Earth Hour.
Pe 27 martie 2010, între orele 20:30 – 21:30, oameni, companii şi comunităţi din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, transmiţand astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili şi de a ne implica în construirea unui viitor sustenabil.

Earth Hour 2010 va fi, totodată, o celebrare a acelui lucru de care depindem cu toţii – Planeta noastră. Există mai multe modalităţi prin care orașele din România pot sprijini Earth Hour în 2010.

Pentru ca Earth Hour să poată transmite un mesaj puternic, cu impact asupra unui număr cât mai mare de oameni, îi rugăm pe liderii locali să comunice echipei Earth Hour România sprijinul pentru Earth Hour. Persoana de contact pentru înscrierea în lista de Orașe Oficiale Earth Hour este Dorian Ilie, Marketing&Communications Assistant, email dorianilie@wwfdcp.ro, tel. 021 317 49 96.

Informaţiile de mai jos prezintă doar câteva modalitaţi prin care vă puteti implica în campanie. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să contactați echipa Earth Hour România.


Pe 27 martie 2010, la ora 20:30, stingeţi luminile timp de o oră!

Gestul caracteristic evenimentul Earth Hour este unul simplu, însă de multe ori necesită timp și energie pentru a convinge cât mai multă lume să se alăture.

Puteţi implica mai multe persoane şi organizaţii din comunitatea în care locuiţi, dacă veţi forma un grup de reprezentanţi locali ai guvernului şi societăţii civile, celebrităţi, lideri locali și oameni de afaceri, urmând ca aceştia să se implice în mod activ în campanie.

Iată câțiva pași de urmat atunci când aveți în vedere stingerea luminilor din oraș:

a) Identificați o listă de clădiri simbolice, monumente sau alte locații unde ați putea stinge luminile de Earth Hour, fără a pune în pericol siguranța cetățenilor.
b) Identificați persoanele responsabile cu aceste locații și solicitați-le participarea la Earth Hour.
c) Reamintiți-le evenimentul responsabililor locațiilor respective, cu o săptămână înaintea evenimentului, dar și în dimineața zilei de 27 martie 2010, pentru a vă asigura că totul este pregătit pentru seara cea mare.
d) Imortalizați momentul Earth Hour. Trimiteţi-ne poze care să prezinte clădirile din oraș înainte şi după stingerea luminilor. Pozele vor fi expuse, ulterior, pe website-ul Earth Hour Romania.
e) Trimiteți pozele li alte documente care atestă participarea la Earth Hour 2010 la adresa: dorianilie@wwfdcp.ro.
2) Organizați un eveniment în seara de 27 martie
Stingerea luminilor în clădirile emblematice din oraș poate fi un prilej bun de a organiza evenimente specifice Earth Hour.

Puteți organiza spectacole care să nu implice utilizarea surselor de electricitate- cum ar fi momente de pantomimă, teatru, sau chiar concerte unplugged, la lumina lumânărilor.

Un picnic la lumina lumânărilor poate fi, de asemenea, un eveniment care ar putea implica membrii comunităților în seara de 27 martie.

Daca orașul se bucură de existența unui observator astronomic sau a unui club de astronomie, Earth Hour poate deveni o invitație la o sesiune specială de observații astronomice și de a transmite un mesaj asupra poluării luminoase din orașe.

Trimiteți ideile dumneavoastră de eveniment echipei Earth Hour Romania, care vă va sprijini în comunicarea acestora.
3) Implicați comunitatea şi autoritățile locale
Atrageți de partea dumneavoastră organizații, asociaţii, şcoli, facultăţi, mediul de afaceri, pentru a lua parte la campania Earth Hour. Iată câteva modalităţi prin care puteți contribui la transmiterea mesajul către comunitatea locală :

• Existenţa unui angajament public din partea unei figuri locale importante de a stinge lumina de Earth Hour în casa sa.
• Implicarea unei oficialităţi locale în cadrul Earth Hour, prin susţinerea publică a evenimentului şi incurajarea comunităţii de a participa.
• Informarea studenţilor, a elevilor şi a părinţilor, în cadrul unor cursuri şi activităţi şcolare.
• Trimiterea de e-mail-uri şi scrisori de invitație către clienţii sau membrii organizaţiilor locale.
• Afișarea posterelor Earth Hour în şcoli, în centrul orașului sau în alte locații publice.
4) Transmiteţi mesajul Earth Hour angajaţilor din instituțiile locale

Participarea la Earth Hour trebuie să însemne şi implicarea tuturor angajaţilor instituțiilor publice locale.
Comunicaţi mesajul Earth Hour tuturor angajaţilor prin e-mail, newsletter, SMS, website sau intranet. Încurajaţi angajaţii şi familiile acestora să participe la Earth Hour pe 27 martie.

Stinge și tu lumina mâine la ora 20:30!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

http://www.inimacopiilor.ro

Spune NU drogurilor!

www.desprealcool.ro

DespreAlcool.ro

Postări populare

 

Green Tis Template by Totul despre Blogger