luni, 16 mai 2011

Andreea Raicu Salveaza Vieti

Paula Herlo Salveaza Vieti

Cabral Salveaza Vieti

vineri, 6 mai 2011

Ajutor pentru Bibi


Mai multe detalii găsiți aici

http://viatacudba.blogspot.com/

"Pe Bibi il cheama, de fapt, Tudor-Daniel. Este un bebelus fericit si foarte jucaus, pe care parintii si bunicii il iubesc mai mult decat orice pe lume.
De mai bine de cinci luni, parintii se lupta cu incertitudinea stiintei medicale, deoarece fiul lor a fost diagnosticat cu o boala teribila: Anemie aplastica- in evaluare pentru sindromul BlackfanDiamond, pe scurt DBA.
Ce este DBA?
Sindromul Blackfan-Diamond este un tip de anemie aplastica ale carei cauze nu sunt inca identificate. Este o boala rara(momentan in lume sunt in evidenta aprox. 600 de cazuri) care se manifesta prin incapacitatea maduvei osoase de a produce hemoglobina(celulele rosii din sange). Nu este vorba de o anemie clasica, tratabila cu suplimente, din pacate.
In cazurile de DBA se aplica doze de corticosteroizi care, teoretic, tin boala sub control. Singura alternativa curativa este transplantul de maduva de la un donator compatibil. Tudor este pe tratament de corticosteroizi de mai bine de trei luni si, spre disperarea si dezamagirea parintilor, acesta nu da randament. Salvatoare pentru el sunt transfuziile de sange lunare pe care le facem la Spitalul Judetean Constanta. Din pacate, aceste transfuzii, care il mentin in viata, ii incarca corpul cu fier.
La inceputul acestui an au fost la clinica Hadassah din Ierusalim, Israel pentru a investiga in amanunt boala (o noua biopsie de maduva osoasa, teste genetice si hematologice). Recomandarile profesorilor de acolo au fost cele de care se temeau: TRANSPLANT DE MADUVA, o operatie pe cat de periculoasa, pe atat de costisitoare.
Copilul desi face transfuzii lunar (opt pana in prezent) se dezvolta normal, fizic si psihic pentru varsta lui. Este importanta calitatea vietii pe care i-o ofera impreuna cu speranta ca medicina va evolua la timp pentru a-l putea salva.
"

Donatiile sunt binevenite!
Va rugam sa precizati la descriere plata:"donatie pentru Tudor-Daniel FILIP"
in contul ASOCIATIEI ROTARY INTL MANGALIA.
CUI: 15037261
IBAN RON : RO40BTRL01401205702228XX
sau EUR : RO86BTRL01404205702228XX
BANCA TRANSILVANIA, Agentia MANGALIA, ROMANIA
SWIFT Code: BTRLRO22

Donatii se pot face si in contul deschis in acest scop pentru Bibi:
LEI: RO24 BTRL 0140 1201 N396 55XX
Banca Transilvania
Titular cont: Filip Bogdan-Liviu
CNP 1660903133678

http://viatacudba.blogspot.com/

http://www.inimacopiilor.ro

www.desprealcool.ro

DespreAlcool.ro

Postări populare

 

Green Tis Template by Totul despre Blogger